Je bekijkt nu Botox heeft echt zijn voordelen

Botox heeft echt zijn voordelen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Botox begon ooit als een wondermiddel voor celebrities die flink de portemonnee wilden trekken om de rimpels en oneffenheden in hun gezicht glad te strijken. Vandaag de dag is botox een cosmetisch hulpmiddel dat voor veel meer mensen toegankelijk is. Niet alleen vrouwen, maar ook steeds meer mannen laten zich regelmatig inspuiten. Toch wordt Botox vaak in een kwaad daglicht geplaatst. Onterecht, want als je het op de juiste manier toepast, biedt het juist veel voordelen.

Wat is Botox?

Een veelgestelde vraag is wat Botox nu precies is. Botox is een merknaam voor een natuurlijk eiwit met de naam Botuline toxine. Dit eiwit wordt aangemaakt door de bacterie clostridium botulinum. Een van de eigenschappen ervan is dat het tijdelijk de beweging van onze spieren kan verminderen. Het wordt dan ook reeds tientallen jaren toegepast in de medische wereld. Bij toeval werd ontdekt dat het ook een positief effect heeft op rimpels, die door het aanspannen van onze gezichtsspieren ontstaan.

Men past Botox vooral toe om de rimpels in het voorhoofd te verminderen. Door het inspuiten van Botox zullen de gezichtsspieren tijdelijk ontspannen. Op deze manier zullen de rimpels veel minder diep worden of in veel gevallen zelfs in zijn geheel verdwijnen. Ook de bekende kraaienpootjes en fronsrimpels worden ermee aangepakt.

De voordelen van Botox

Botox komt vaak negatief in het nieuws. Dit onder meer vanwege de kans op complicaties en de verslavende werking. Je zou er ook een emotieloos gezicht van krijgen. Vrijwel altijd ligt ondeskundige toepassing van Botox hier aan ten grondslag. 

Als je Botox op de juiste manier toepast en je laat dit door een deskundig arts uitvoeren, heeft Botox juist veel voordelen.

  • Het grootste voordeel van Botox is, dat het jouw rimpels laten verdwijnen. Hierdoor oogt je weer fris en fruitig. Bij de juiste toepassing zal Botox een heel natuurlijk ogend resultaat geven. Als het in de juiste proporties gebeurt, zal niemand zien dat je een Botox behandeling hebt ondergaan.
  • Een behandeling duurt gemiddeld genomen slechts een kwartier. Er is geen herstelperiode nodig. In een enkel geval kan er een kleine bloeduitstorting zijn, maar die verdwijnen vanzelf binnen een dag of twee. Je kunt ze ook prima maskeren.
  • Botox kent naast cosmetische- ook medische toepassingen. Er is dan ook uitgebreid onderzoek naar gedaan en een behandeling is dan ook echt veilig.
  • Het effect van een Botox behandeling is tijdelijk. Na een periode van 3 tot 5 maanden verdwijnt de stof weer uit je lichaam. Als je niet tevreden over het resultaat was, zal je er daarna niets meer van zien.

Conclusie

Botox kan je, mits je het in een gespecialiseerde kliniek door deskundig arts en op een esthetisch verantwoorde manier laat doen, er weer fris en jonger uit laten zien. Althans, voor een periode van 3 tot 5 maanden. Laat je vooraf dus goed informeren.

Heb je interesse in een Botoxbehandeling? Kijk dan eens op de website https://sarasinclinic.com/esthetische-behandelingen/botox/. Hier vind je heel veel informatie over Botox zelf, de behandelingen en voor- en nadelen.