Je bekijkt nu Een beugel nemen: hoe werkt het?

Een beugel nemen: hoe werkt het?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Veel kinderen moeten op een gegeven moment een beugel nemen en dit vinden ze vaak vervelend. Toch is het heel erg belangrijk voor het gebit en is het fijn om ervoor te zorgen dat je tanden recht staan. Beugels zijn er in verschillende soorten en maten, daarnaast zijn er ook verschillende varianten. Ook volwassenen moeten soms beugels nemen en dit kan soms een grote stap zijn op latere leeftijd. Gelukkig vinden steeds meer ouderen de weg naar de orthodontist en loont het om je tanden recht te laten zetten. Als volwassenen beugels nodig hebben, is het soms lastig om erachter te komen wat je precies moet doen. Wil jij weten hoe het allemaal werkt? In dit artikel vertellen we er meer over, zodat je er alles over te weten komt.

Naar de orthodontist voor een beugel

Wanneer je niet zeker weet of je beugels moet gebruiken, is het van belang om naar de orthodontist te gaan. Een orthodontist is de aangewezen persoon als het gaat om het recht laten zetten van kiezen en tanden. De orthodontist heeft heel veel ervaring met het aanmeten van beugels en weet ook precies waar je op moet letten. Je kunt altijd een vrijblijvende afspraak maken voor je eerste consult bij een orthodontist. Tijdens de afspraak kijkt de arts naar de staat van het gebit, kaken en natuurlijk het gezicht. Op basis van deze informatie kan de arts een indicatie maken van de verschillende soorten. De mogelijkheden worden ook met de volwassenen besproken, zodat je weet waar je aan toe bent. Na dit gesprek kun je erover nadenken en met een keuze komen. Maar welke beugel kies je en hoe werkt het? Lees het allemaal hieronder!

Verschillende soorten beugels

Het aanbod in beugels is enorm en dit kan het voor veel mensen lastig maken. Je krijgt vaak een advies van de orthodontist, maar er zijn nog veel meer dingen waar je rekening mee moet houden. De uitstraling van de beugel is voor veel mensen het belangrijkste. Ze willen er namelijk nog steeds goed uit blijven zien en vaak is dit lastig met beugels. Toch zijn er tegenwoordig nieuwe soorten beugels en deze zorgen ervoor dat je het helemaal niet kunt zien. Dit zijn de onzichtbare beugels en deze beugels zijn op het moment heel erg populair voor volwassenen.

De juiste orthodontist vinden

Wil jij ook graag je tanden en kiezen recht zetten met een beugel? Dan is het van belang om een goede orthodontist te vinden in de omgeving. De meeste orthodontisten doen hetzelfde, maar de kosten kunnen wel verschillen. Het is van belang om deze orthodontisten met elkaar te vergelijken, zodat je de juiste aanbieder kunt vinden. Kijk op de website van de orthodontist naar wat ze precies doen met een beugel. Je kunt je hier ook vaak aanmelden voor een vrijblijvende afspraak en dat is natuurlijk ideaal. Je kunt op consult gaan bij verschillende orthodontisten en op deze manier er meer over te weten komen. Heb jij een orthodontist gevonden? Neem dan snel contact op.