Je bekijkt nu Een implantaat, voor veel mensen een interessante keuze

Een implantaat, voor veel mensen een interessante keuze

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Wanneer je geconfronteerd wordt met bepaalde gebitsproblemen zal je tot de vaststelling komen dat er hier op de markt tal van verschillende oplossingen voor bestaan. Eén van die oplossingen is het laten plaatsen van een zogenaamd implantaat. Voor heel wat mensen geldt dat ze hier wel al eens over hebben gehoord, maar velen zijn zich niet precies bewust van de mogelijkheden en voordelen die dit met zich meebrengt. Geldt dat ook voor jou? Zou je dan ook bijgevolg graag meer te weten willen komen over de keuze en de voordelen voor en van een implantaat? Dan is het zeker interessant om nog even verder de onderstaande informatie ook door te nemen. 

Wat is een implantaat eigenlijk? 

Voor alle tanden en kiezen geldt dat ze over hun eigen wortel beschikken. Voor deze wortels geldt dat ze vastzitten in het zogenaamde kaakbot. Implantaten kunnen eigenlijk worden bestempeld als kunstwortels en worden geplaatst in de kaak als vervanging voor de natuurlijke wortels. Dit betekent in de praktijk dat implantaten niet zichtbaar zijn. Bovendien functioneren ze op precies dezelfde manier als de eigen, natuurlijke wortels. Er wordt door veel mensen in de praktijk verwacht dat implantaten voelbaar zijn in de mond, maar dat is dus helemaal niet correct. In principe is het dan ook zo dat het verschil tussen bijvoorbeeld een natuurlijke wortel met kroon of een implantaat met kroon niet voelbaar is. Dit betekent dat er een uitermate natuurlijk eindresultaat kan worden gerealiseerd. Dit zal meteen heel wat mensen weten te overtuigen. Zoveel is zeker. 

Wat maakt implantaten zo interessant?

Door te kiezen voor een implantaat zal je tot de vaststelling komen dat je gebit de kracht evenals sterkte kan behouden die ze altijd al heeft gehad. Mis je bepaalde tanden of kiezen of heb je een beschadigde wortel? Dan zal je tot de vaststelling komen dat je kaakbot op die plaatsen gaat slinken. Het kaakbot heeft namelijk behoefte aan kauwkrachten om in stand gehouden te kunnen worden. Wanneer er geen sprake is van kauwkrachten zal je kunnen vaststellen dat het kaakbot op die plaatsen door de jaren heen minder zal worden. Een minder hoog kaakbot heeft als resultaat dat de vorm van de kaaklijn gaat veranderen waardoor ook je uitstraling kan worden aangetast. Door ervoor te kiezen om gebruik te maken van implantaten zal je tot de vaststelling komen dat de kracht van het kaakbot behouden kan blijven waardoor ook de kaaklijn niet zal veranderen.

Implantaten kunnen ook voor jou interessant zijn om te overwegen

Wanneer je ervoor kiest om gebruik te gaan maken van een implantaat zal je tot de vaststelling komen dat hier een aantal niet onbelangrijke voordelen aan verbonden zijn. Voor deze implantaten geldt in ieder geval dat ze gemaakt worden van het zogenaamde titanium. Het betreft hier een lichaamsvriendelijk materiaal dat aldus door het lichaam wordt geaccepteerd. Het kaakbot zal zich hier bijgevolg goed aan hechten. In ieder geval, ben jij één van de vele mensen die hinder ondervindt door zijn of haar gebit? Dan is het laten plaatsen van een implantaat wellicht de moeite waard om op z’n minst te overwegen.