Je bekijkt nu Hoe videogames de hersenen beïnvloeden

Hoe videogames de hersenen beïnvloeden

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Video Gaming is duidelijk een populaire vorm van entertainment, met videogamers die collectief 3 miljard uur per week voor hun schermen doorbrengen. Vanwege hun wijdverspreide gebruik hebben wetenschappers onderzocht hoe videogames de hersenen en het gedrag beïnvloeden. Zijn deze effecten positief of negatief? We onderzoeken het bewijs.

Er is toenemende onderzoek gericht op de impact van videogaming op de hersenen.
In een oogopslag spelen meer dan 150 miljoen mensen in de Verenigde Staten regelmatig videogames, of gedurende ten minste 3 uur per week. De gemiddelde Amerikaanse gamer is een 35-jarige volwassene, met 72 procent van de gamers van 18 jaar of ouder. Voor het gebruik van videogame door kinderen, de meeste ouders – 71 procent – geef aan dat videogames een positieve invloed hebben op het leven van hun kind.

Video Game Verkoop blijft het jaar op het jaar verhogen. In 2016 verkocht de videogame-industrie meer dan 24,5 miljard games – hoger dan 23,2 miljard in 2015, en 21,4 miljard in 2014.

De top drie best verkopende videogames van 2016 waren Call of Duty: Infinite Warfare, Battlefield 1, en Grand Diefstal Auto V. Deze spellen vallen in de First-Person Shooter of Action-Adventure Genres – de Top Twee Genres, Accounting voor 27.5 Percentage en 22,5 procent van de omzet, respectievelijk. First-Person Shooter en Action Genres staan ​​vaak beschuldigd van het roeren van agressie en veroorzaken geweld en verslaving.

De tientallen jaren van onderzoek onderzoekende videogaming en geweld hebben geen consensus bereikt onder wetenschappers. Wetenschappers hebben geen causale link gevonden tussen het spelen van videogames en gewelddaden in de echte wereld.

Videogames en hersenenwijzigingen


Een groeiend lichaam van bewijs laat zien dat videogaming de hersenen kan beïnvloeden en bovendien veranderingen in vele regio’s van de hersenen veroorzaken.

Game-verslaafden hebben functionele en structurele veranderingen in het neurale beloningssysteem.
Wetenschappers hebben onlangs verzameld en samengevat resultaten van 116 wetenschappelijke studies om te bepalen hoe videogames onze hersenen en gedragingen kunnen beïnvloeden. De bevindingen van hun beoordeling werden gepubliceerd in grenzen in menselijke neurowetenschappen.

“Games zijn soms geprezen of gedemoniseerd, vaak zonder echte gegevens die die claims ondersteunen. Bovendien is gamen een populaire activiteit, dus iedereen lijkt sterke meningen over het onderwerp te hebben “, zegt Marc Palaus, eerste auteur van de beoordeling.

Door naar alle onderzoek tot nu toe te kijken, hebben Palaus en het team erger gemaakt om te observeren of er trends waren ontstaan ​​met betrekking tot hoe videogames de structuur en de activiteit van de hersenen beïnvloeden. In totaal 22 van de beoordeelde studies onderzocht structurele veranderingen in de hersenen en 100 studies geanalyseerde veranderingen in hersenfunctionaliteit en gedrag.

Resultaten van de studies geven aan dat het afspelen van videogames niet alleen verandert hoe onze hersenen presteren, maar ook hun structuur.

Bijvoorbeeld is het bekend dat het videogamebruik de aandacht heeft. De studies in de beoordeling tonen aan dat videogames-spelers verbeteringen in verschillende soorten aandacht weergeven, inclusief aanhoudende aandacht en selectieve aandacht. Bovendien zijn de regio’s van de hersenen die een rol in de aandacht spelen, efficiënter in gamers in vergelijking met niet-gamers, en ze vereisen minder activering om gericht te blijven op veeleisende taken.

Bewijs toont ook aan dat het spelen van videogames de grootte en competentie van delen van de hersenen verhoogt die verantwoordelijk zijn voor visuospatiale vaardigheden – het vermogen van een persoon om visuele en ruimtelijke relaties tussen objecten te identificeren. In langetermijngamers en individuen die zich hadden aangevochtigd om een ​​trainingsplan voor videogames te volgen, werd de rechter Hippocampus vergroot.

Onderzoekers hebben ontdekt dat videogaming verslavend kan zijn – een fenomeen dat bekend staat als “Internet Gaming Disorder”.

In gamingverslaafden zijn er functionele en structurele veranderingen in het neurale beloningssysteem – een groep structuren geassocieerd met gevoel plezier, leren en motivatie. Het blootstellen van videogame-verslaafden aan spelgerelateerde aanwijzingen die hunkeren naar hun hersenreacties bewaken, hebben deze wijzigingen gemarkeerd – veranderingen die ook worden gezien in andere verslavende stoornissen.

“We hebben ons gericht op hoe de hersenen reageren op blootstelling aan spellen, maar deze effecten vertalen niet altijd naar veranderingen in het echte leven,” Notes Palaus. Het onderzoek naar de effecten van videogaming bevindt zich nog steeds in de kinderschoenen en wetenschappers onderzoeken nog steeds welke aspecten van gaming invloed hebben op welke hersengebieden en hoe.