Je bekijkt nu Laser ontharen – omdat het werkt

Laser ontharen – omdat het werkt

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Niet alle lichaamshaar is altijd even gewenst en scheren is vaak wat een te tijdelijke oplossing, dan. Sommige mensen kunnen elke week wel aan de slag met ontharen. Dat gebeurt niet altijd helemaal pijnloos. Epileren kun je goed voelen en harsen is ook niet erg prettig. Veel ontharingsmethoden kosten daarnaast nogal wat tijd. Gelukkig gaat ontharen met moderne technologie een stuk pijnlozer. Met laser ontharen is het barbaarse ontharen geschiedenis geworden. Laser ontharen is een medische behandeling die zich baseert op de lichtstralen van een laser. 

 

Werking

Zo’n laser is ingesteld om het melaninepigment te raken en niet het omliggende weefsel van je huid. Een laserkliniek gaat niet zomaar aan de slag met ontharen. Je huid wordt eerst goed beoordeeld. Wie donkere haren op een lichte huid heeft, krijgt een andere behandeling dan dezelfde haren op een donkere huid. Voor de lasersessie krijg je eerst een huidreiniging; ook wordt een teveel aan haar al even wegeschoren. Vervolgens past de laseroperator het apparaat aan op jouw data, zoals huidkleur, type haar, enzovoort. Golflengte van de laserstraal en energie-output worden nauwkeurig vastgezet. En dan start de behandeling. Je huid ontvangt het geconcentreerde laserlicht. Het melanine in je haarfollikels neemt dit licht op. Dan volgt de omzetting van licht tot warmte waarbij de haarzakjes beschadigen. Bij thermische laserapparatuur worden koelsystemen gebruikt. Zo blijft de behandeling comfortabel en is je huid enigszins beschermd tegen te grote hitte. Bij een auditieve laserbehandeling is de hitte overigens veel geringer.

 

Laser ontharen, de top zes plekken

Een laser kan bijna elk gebied van je lichaam bewerken en daar de ongewenste haargroei minimaliseren. Wel zijn er een aantal heel populaire behandelingsgebieden:

 

  • Bikinilijn
  • Oksel
  • Gezicht: bovenlip, wenkbrauwen en kin)
  • Rug en borst
  • Been
  • Arm

 

Voordelen boven traditioneel ontharen

Als je eenmaal een laserbehandeling hebt gehad, keer je niet snel terug naar het pijnlijke harsen. Behalve dat je zo pijn vermijdt, zijn er nog vier voordelen van laser ontharen:

 

  • Structurele resultaten (zelfs soms permanente haargroeivermindering)
  • Snelle behandeling (van enkele minuten tot een uurtje)
  • Grote precisie (met laser krijg je exact de goede plekken in beeld, vermindert weefselschade)
  • Geschikt voor klein en groot werk (van een paar mm2 tot een gehele boven-rug)

 

Laser ontharen – tot het laatste haartje?

Wie aan de slag gaat met laser ontharen, zal vooral haren kwijtraken dat in de groei zijn. In ongeveer vier tot zes sessies worden die haren bij de bron vernietigd. Zo gaan er geen nieuwe haren op juist die plekjes ontstaan. Wel kunnen er na een sessie toch weer haren uit je huid kruipen. Die waren in de vorige behandeling dan nog niet in de groeifase beland en zijn dus ontsnapt aan de werking van de laser. Maar zij komen aan de beurt in de eerstvolgende sessie. Na een aantal behandelingen is je haargroei wel richting de nul. Je bent daarna ook een hele tijd af van nieuwe haargroei; denk eerder in jaren dan in maanden. Het is echter niet mogelijk dat een kliniek belooft dat je honderd procent haarloos wordt op de aangewezen plekken. Met de nieuwste lasertechnologie kan er wel een effect van rond de negentig procent bereikt worden. Helaas zijn er altijd haarzakjes die al die sessies hebben overleefd en alsnog een haartje naar buiten laten komen. Voor het hele plaatje is dat echter peanuts. Benieuwd naar meer mogelijkheden? Bekijk dan eens Undo.nl voor mogelijkheden.