Oorzaken

Wat veroorzaakt de ziekte van Alzheimer?
In de afgelopen jaren hebben wetenschappers enorme vooruitgang geboekt in beter begrip van Alzheimer en het momentum blijft groeien. Toch begrijpen wetenschappers zich nog niet volledig wat de ziekte van Alzheimer in de meeste mensen veroorzaakt. Bij mensen met alzheimer in de vroege aanbieding kan een genetische mutatie de oorzaak zijn. LATE-ONSET ALZHEIMER is ontstaan ​​uit een complexe reeks hersenveranderingen die gedurende tientallen jaren kunnen optreden. De oorzaken omvatten waarschijnlijk een combinatie van genetische, milieu- en leefstijlfactoren. Het belang van een van deze factoren bij het vergroten of afnemen van het risico op het ontwikkelen van Alzheimer kan van persoon tot persoon verschillen.

De basis van de ziekte van Alzheimer
Wetenschappers voeren studies uit om meer te leren over Plaques, klitten en andere biologische kenmerken van de ziekte van Alzheimer. Vooruitgang in hersenbeeldtechnieken maken onderzoekers toe om de ontwikkeling en verspreiding van abnormale amyloïde- en tau-eiwitten in de levende hersenen te zien, evenals veranderingen in de hersenstructuur en -functie. Wetenschappers verkennen ook de zeer vroegste stappen in het ziekteproces door veranderingen in de hersenen- en lichaamsvloeistoffen te bestuderen die jaren kunnen worden gedetecteerd voordat de symptomen van Alzheimer verschijnen. Bevindingen uit deze studies zullen helpen bij het begrijpen van de oorzaken van Alzheimer en maken diagnose eenvoudiger.

Een van de grote mysteries van de ziekte van Alzheimer is waarom het grotendeels oudere volwassenen beïnvloedt. Onderzoek naar normale hersenveroudering onderzoekt deze vraag. Wetenschappers leren bijvoorbeeld hoe leeftijdsgerelateerde veranderingen in de hersenen neuronen kunnen schaden en andere soorten hersencellen beïnvloeden om bij te dragen aan de schade van Alzheimer. Deze leeftijdsgerelateerde veranderingen omvatten atrofie (krimpen) van bepaalde delen van de hersenen, ontsteking, bloedvatschade, productie van onstabiele moleculen die vrije radicalen worden genoemd, en mitochondriale disfunctie (een uitsplitsing van de energieproductie in een cel).