Symptomen

Tekenen en symptomen van de ziekte van Alzheimer
Geheugenproblemen zijn typisch een van de eerste tekenen van cognitieve stoornis met betrekking tot Alzheimer’s. Sommige mensen met geheugenproblemen hebben een aandoening die milde cognitieve stoornis (MCI) wordt genoemd. Met MCI hebben mensen meer geheugenproblemen dan normaal voor hun leeftijd, maar hun symptomen interfereren niet met hun dagelijks leven. Bewegingsmoeilijkheden en problemen met het geluidszin zijn ook gekoppeld aan MCI. Oudere mensen met MCI zijn een groter risico op het ontwikkelen van Alzheimer, maar niet allemaal doen ze dat. Sommigen kunnen zelfs terugkeren naar de normale cognitie.

De eerste symptomen van Alzheimer variëren van persoon tot persoon. Voor velen, daling van niet-gemiddelde aspecten van cognitie, zoals woord-vonds, visie / ruimtelijke kwesties, kunnen en verminderde redenering of het oordeel de zeer vroege stadia van de ziekte signaleren. Onderzoekers bestuderen biomarkers (biologische tekenen van ziekte gevonden in hersenbeelden, cerebrospinale vloeistof en bloed) om vroege veranderingen in de hersenen van mensen met MCI te detecteren en in cognitief normale mensen die mogelijk een groter risico lopen op Alzheimer. Er is meer onderzoek nodig voordat deze technieken in het algemeen en routinematig kunnen worden gebruikt om Alzheimer te diagnosticeren in het kantoor van de zorgverlener.

Stadia van de ziekte van Alzheimer

Milde Alzheimer’s ziekte
Zoals de slepens van Alzheimer ervaren, ervaren mensen meer geheugenverlies en andere cognitieve moeilijkheden. PROBLEMEN KUNNEN WANDEREN EN VERLOREN OMDAT GELD HADINGEN GELD EN BETALINGEN EN BELANGRIJKSTELINGEN, vragen, die langer worden gebruikt om normale dagelijkse taken en gedragsveranderingen te voltooien. Mensen worden vaak gediagnosticeerd in deze fase.

Matige ziekte van Alzheimer
In dit stadium vindt schade op in gebieden van de hersenen die taal, redeneren, bewuste denken en sensorische verwerking regelen, zoals het vermogen om geluiden en geuren correct te detecteren. Geheugenverlies en verwarring groeien erger en mensen beginnen problemen te hebben om familie en vrienden te herkennen. Mogelijk kunnen ze geen nieuwe dingen leren, MultiRIPEP-taken uitvoeren, zoals aankleden, of omgaan met nieuwe situaties. Bovendien kunnen mensen in dit stadium hallucinaties, waanideeën en paranoia hebben en zich impulsief gedragen.

De ziekte van de ernstige Alzheimer
Uiteindelijk verspreiden plaques en klitten zich door de hersenen en krimpt de hersenweefsel aanzienlijk. Mensen met ernstige Alzheimer kunnen niet communiceren en zijn volledig afhankelijk van anderen voor hun zorg. Dichtbij het einde van het leven, kan de persoon het meest in bed zijn of de hele tijd als het lichaam uitgeschakeld is.