Je bekijkt nu Zwemluiers om met je kindje te kunnen zwemmen

Zwemluiers om met je kindje te kunnen zwemmen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Als je het al eens hebt geprobeerd, dan zul je waarschijnlijk wel gemerkt hebben dat luiers hier niet echt voor gemaakt zijn. Veel luiers zullen zich bij het zwemmen namelijk helemaal volzuigen met vocht en dat is gewoon niet helemaal ideaal. Toch kan het wel erg prettig zijn om met je kindje te gaan zwemmen. Zo kan het voor afkoeling zorgen op warme dagen en is het ook gewoon een zeer leuke activiteit. Gelukkig is er dan iets voor jou. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om zwemluiers aan te schaffen. Deze kunnen ervoor zorgen dat jij en je baby optimaal kunnen genieten van een lekkere zwempartij.

Wat zijn zwemluiers?

Voordat er over de voordelen van zwemluiers gesproken kan worden, is het misschien eerst slim om het eventjes te hebben over wat een zwemluier nou precies is. In feite is het namelijk niet heel anders dan alle andere soorten luiers. Ze zorgen er immers voor dat je baby en jij schoon blijven. Het grote verschil zit hem er dan ook voornamelijk in dat zwemluiers gewoon een stuk minder opzwellen als het in aanraking komt met water. Dat is wel zo praktisch als je lekker wil gaan zwemmen. Maar dat is niet het enige waardoor een zwemluier wel eens praktischer kan zijn dan bijvoorbeeld een wegwerpluier.

Minder kans op ongelukjes tijdens het zwemmen

Naast het feit dat zwemluiers dus minder opzwellen dan andere soorten luiers, is het ook nog eens zo dat de kans op ongelukjes een stuk kleiner wordt. Zeker als je ergens zwemt waar ook een heleboel andere mensen van het water proberen te genieten, wil je niet dat er zo’n soort ongelukje gebeurt. Gelukkig kun je daarom dus altijd gebruik maken van de bescherming die een zwemluier in dat geval kan bieden. 

Wegwerp- of misschien toch wasbare zwemluiers?

Als je op zich wel te spreken bent voor zwemluiers, dan kan het best wel handig zijn om eens te kijken wat voor soorten er dan te krijgen zijn. Je kunt deze grofweg onderverdelen in twee categorieën. Zo heb je de variant die je gewoon na een keer dragen weg kunt gooien, maar ook de variant die je kunt blijven gebruiken. Ze hebben allebei zo hun voor- en nadelen, maar een van de zaken waar je onder andere naar zou kunnen kijken, is bijvoorbeeld de prijs. Hoewel de luiers die je weg kunt gooien in dat geval vaak goedkoper zijn, is het al snel goedkoper om wasbare zwemluiers te kopen als je vaak wil gaan zwemmen.

Wasbare luiers | Billenboetiek.nl

Vaak zwemmen of niet?

Hoewel dit natuurlijk niet de enige vraag is die je jezelf moet stellen bij het kopen van goede zwemluiers, is dit wel een van de zaken die een belangrijke rol speelt. Vraag je dus eens van tevoren af of je graag wekelijks zou willen zwemmen of dat je het liever een stuk sporadischer doet. Op die manier kun je vast en zeker de beste keus maken voor jou en je baby.